RK Basisschool De Vijverberg

De Vijverberg

Son – 24 januari 1969. “Het is het grootste geluk, dat het basisonderwijs in beweging is gekomen. Er komt steeds meer aandacht voor de persoonlijke behoefte van de jonge mens. Hier in Son wordt daaraan gedacht, aan creativiteit, expressie, kunstzinnige vorming.”

Met deze woorden opende J.M. Renders, hoofdinspecteur van het lager onderwijs, de 12-klassige katholieke school De Vijverberg in Son. De heer Renders gaf zijn uiteenzetting over de grote veranderingen in het basisonderwijs tijdens de plechtigheid in de hal van de school. Hij zag oud-minister dr. J. Gielen als architect van deze veranderingen. “De onderwijzers hoeven niet meer dagelijks in ieder speelkwartier te praten over salarissen. Zij kunnen zich bezinnen op de didactiek”, voegde Renders er aan toe. De kinderen op de foto hadden zich de dagen hieraan voorafgaand gestudeerd op de liedjes die ten gehore werden gebracht. Wie ze zijn? Wat ze zongen? Mogelijk was u een van de nachtegaaltjes, laat het ons weten.  
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Twee gezinsverzorgsters.
 Op de foto uit 1959 het pand van banketbakker Nieuwenhuis met rechts daarvan nog een stukje van het NKV-gebouw; fotograaf onbekend.
images/hourglass.png

ZOEKEN...