Koninginnedag 1962

Koninginnedag 1962

Sinds de troonsbestijging van Beatrix is Koninginnedag niet meer de verjaardag van de koningin, maar van de koningin-moeder. Tot en met 1948 werd Koninginnedag gevierd op 31 augustus, de verjaardag van koningin Wilhelmina. Vanaf 1949 is 30 april een nationale feestdag.

Toen Juliana in 1909 geboren werd, was het in het hele land groot feest. Al weken tevoren maakte men reclame voor oranjelikeur en oranjemuisjes. Op 15 mei werd in Helmond een feestdag gehouden ‘ter gelegenheid der viering van de geboorte van H.K.H. Prinses Juliana’. Er werden concerten georganiseerd en er waren optochten. De schoolkinderen werden in hun school onthaald op muisjes en chocolade. Het letterlijke hoogtepunt van de dag vormde het opstijgen van luchtschipper kapitein W. Pottum met zijn luchtballon ‘Juliana’.

Een andere bijzondere Koninginnedag was die van 1962. Behalve haar verjaardag vierde koningin Juliana ook haar 25-jarig huwelijksfeest. Er was een grote kinderoptocht waaraan maar liefst 1600 kinderen deelnemen Het RHCe heeft verschillende foto’s van deze optocht, maar nergens staat vermeld wie de groepen zijn. In het verslag van de optocht staat wel de uitslag vermeld, die bij de wagens als volgt is: 1. Tarcisisusschool, 2. Sportclub Avanti, 3. Kindercomité Heistraat, 4. Speeltuin Leonardusparochie, 5. Rolschaatsclub Rodar en 6. School De Rank. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Naam Asten
Advertentie bij 25-jarig huwelijksfeest burgemeester Van Hoeck
Kluisstraat 10.
images/hourglass.png

ZOEKEN...