Villa Eikenhorst in Helmond rond 1920. Fotograaf onbekend.

Villa Eikenhorst in Helmond

Op maandag 10 januari 1921 droeg jonkvrouw Anna Maria Emelia Arnoldine de Jonge van Zwijnsbergen douairière van jonkheer Carel Frederik Wesselman van Helmond het kasteel over aan de gemeente Helmond. Met haar jongste dochter, de oudste was al getrouwd, ging de douairière wonen in villa Eikenhorst aan de Warandelaan.

Op de prentbriefkaart ziet U die villa rond 1920. Tot aan haar dood in de jaren 50 bleef mevrouw Wesselman er wonen. Later werd de villa eigendom van Harry Hendriks, die er zijn garagebedrijf begon. In de jaren zeventig van de twintigste eeuw werd de villa afgebroken.

 

 

 

 

 

Op de tweede afbeelding zijn de restanten zichtbaar van villa Eikenhorst en de villa daarnaast. In 1978 restte van de beide villa’s nog slechts de inrit met de toegangspoort. Die villa naast Eikenhorst was geheel van hout. Lange tijd woonde Gerard Coovels in dat huis. In 1977 stond het pand op de nominatie om gesloopt te worden. Op 28 augustus van dat jaar brandde het leegstaande gebouw tot de grond toe af, nadat het in brand was gestoken. Fotograaf onbekend.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Dankwoord Baron Speyart v Woerden in stadhuis Breda t.g.v. jubileum Stedelijk Museum Breda, 1967 (Breda Beeldcollectie, B. Speekenbrink)
Naam Geldrop-Mierlo
Handboogschutterij "Recht door Zee"
images/hourglass.png

ZOEKEN...