utiliteitswagens

Utiliteitswagens 2

Het schoonmaken en schoonhouden van de stad is nu geheel uitbesteed en in handen van particuliere bedrijven. Tot voor enkele jaren behoorde dit schoonmaken tot de overheidstaken. Iedere gemeente had binnen haar dienst Publieke Werken een eigen reinigingsdienst, die niet alleen het huisvuil ophaalde, maar ook de straten reinigde.

Publieke Werken had voor het ruimen van het vuil op de straten veel klein materiaal in gebruik. En daarbij was ook het menselijke element, de straatveger, nog nadrukkelijk aanwezig. En dat is ook terug te zien op de foto’s. Op beide foto’s staat Jacques Slegers. Iedereen in Helmond moet hem gekend hebben, want hij kwam met zijn straatbezem in de hele stad. Op de foto links staat hij voor zijn bakfiets met het logo van de gemeente Helmond. De bakfiets heeft voorop een metalen vuilnisbak. De foto lijkt geposeerd.

 


 

Jacques Slegers

 

 Op de rechter foto is Slegers aan het werk op de Markt met de heren Van Rijt en Tielen. De foto is gemaakt in 1964. Het moet bij een speciale gelegenheid zijn geweest. Misschien Carnaval of de intocht van Sinterklaas. De mannen dienen een heleboel serpentines op te vegen en in de bak van hun Spijkstaal te deponeren. Deze wagen heeft niet het logo van de gemeente Helmond, maar de vermelding Dienst Publieke Werken Helmond.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Asten - Feest op Genoveva
Briefhoofd met een soldaat van de keizerlijke garde, de Garde Impériale
Mariakapel aan de Floreffestraat in Someren in 1961; fotograaf J. van den Heuvel-Remery.
images/hourglass.png

ZOEKEN...