Familie Van den Nieuwenhof

Familie Van den Nieuwenhof

 

Een hoge boerenkar staat voor de boerderij van de familie Van den Nieuwenhof aan het Straakven. De man op de berrie is Willem van den Nieuwenhof. Hij werd in 1883 in Gemert geboren en ging daar ook naar de Latijnse School. In 1901 vertrok hij naar Baltimore. Daar werd hij in 1907 tot priester gewijd. Daarna vertrok hij naar zijn missiepost in de plaats Wilmington in de staat Delaware. Hij was vaak ziek en kwam dan terug naar Nederland om bij zijn ouders aan het Straakven te logeren. In 1924 stierf hij in Wilmington. Hij was toen nog maar 40 jaar oud.

De foto moet gemaakt zijn tijdens een vakantieverblijf in Helmond. Aan niets valt op te maken dat hij missionaris is. Het RHCe bezit ook een foto van zijn afscheid op het Helmondse station toen hij na een vakantie in 1921 weer naar Amerika vertrok. Daarop staat hij keurig met zwarte lange toog, zwarte lange jas en hoed. Op de foto van vandaag is hij een boerenzoon. Helemaal rechts op de kar zit zijn zus Miet. In het midden zijn moeder en links mevrouw Van den Heuvel-Verhagen uit de Heistraat. 

 

Een grappig detail is de stoel via welke de vrouwen op de kar zijn geklommen. Hij is verstopt voor de fotograaf, maar duidelijk te zien achter het wiel. 

 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Meer weten?
De ooievaar
Het Gilde Sint Catharina en Barbara.
images/hourglass.png

ZOEKEN...