De gebroeders Van de Waterlaat

Twee succesvolle vissers

Op nevenstaande foto staan twee heren met een vis. Het zijn de gebroeders Thidder en Jan van de Waterlaat uit Helmond.

De foto komt uit het weekblad De Brabantse Illustratie van 27 januari 1930. Bij de foto wordt gemeld dat de broers het geluk hadden “een visch te vangen van niet minder dan 18 pond. Voor hengelaars om van te watertanden.”

De Helmondse krant De Zuidwillemsvaart vond die enorme vis blijkbaar ook het vermelden waard. Op maandag 27 januari 1930 heeft de krant het volgende bericht: “De gebroeders van de Waterlaat te Helmond, hadden gisteren het geluk nabij Sluis 8 in de Zuid-Willemsvaart een reuzensnoek te vangen. De visch had het enorme gewicht van circa 13 pond en werd met den hengel gevangen. Een foto van de visschers met hun zeldzaam grooten visch is te zien voor de ramen van ons bureau.” 

Het bericht in De Brabantse Illustratie is dus blijkbaar een geval van visserslatijn. De vis is in twee dagen tijd vijf pond zwaarder geworden. Veel meer informatie geeft De Zuidwillemsvaart verder niet. Maar een mooi plaatje is het. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Het eerste elftal op 20 januari 1930
 Op de foto zien we voor de auto links Jan van Abbe met zijn miniatuur Tiroler hoedje met krulveer, rechts Jacques van der Meulen met rode Montenegrijnse muts. Tussen hen in verslaggever Went.
Sint Hubertusjacht
Een anoniem portret van Willem van Enckenvoirt
images/hourglass.png

ZOEKEN...