Het echtpaar Van Malsen

Het echtpaar Van Malsen

Josephus Hendrikus van Malsen komt als zesjarig jongetje vanuit Ammerzoden naar Helmond met zijn opa, ouders, broertjes en zusjes. Het gezin Van Malsen-van Harssel gaat wonen in het Hemelrijk. Kort na 1900 verhuist het gezin naar de Waardstraat. Vader Van Malsen overlijdt in 1908. Hij is dan nog maar 46 jaar. Daarna verhuist het gezin nog een keer en wel naar de Heistraat. Opa Josephus van Harssel overlijdt in 1915. Kleinzoon Joost van Malsen heeft inmiddels een leeftijd bereikt dat hij gaat werken. Het bevolkingsregister vermeldt dat hij begint als fabrieksarbeider, later valt te lezen dat hij machinepoetser is.

Op 9 februari 1920 trouwt Joost met Wilhelmina Willems. Ze is weliswaar geboren in Gemert, maar woont met haar ouders in Helmond. Het jonge paar gaat wonen in de Molenstraat op nummer 24. Dat is dicht bij de ouders van Mina, want die wonen op nummer 42. Ze blijven bijna zestien jaar in de Molenstraat wonen. Begin 1936 verhuizen ze naar de Beverstraat. Joost en Mina krijgen zelf geen kinderen.

In 1950 verhuizen ze naar de Tolpoststraat. De laatste jaren van hun leven brengen Joost en Mina door in de Pannehoeve. Joost overlijdt op 28 november 1970, Mina op 11 oktober 1984. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Goede Herder
Het Kasteel van Heeze.
IJscokar 'De Ware Jacob'. Fotograaf: onbekend.
images/hourglass.png

ZOEKEN...