Helmondse dames bij de Persilfabrieken

Een uitstapje naar de Persilfabrieken

Onderstaande foto toont een groep Helmondse vrouwen tijdens een dagje uit. Dit uitstapje werd georganiseerd door de Helmondse kruidenier Janus Verstappen. Hij had zijn winkel aan de Paterslaan op nummer 2. Als je vanaf de Smalstraat de Paterslaan in liep had je rechts, direct na het huis van aannemer Tillemans, het magazijn van Verstappen. Zelf woonde hij vanaf 1934 tot 1954 aan de overkant op nummer 5.

De Helmondse dames en een enkele heer, waaronder de heer Verstappen zelf, gingen die dag naar de Persilfabrieken in Apeldoorn. Voor die fabriek was dat natuurlijk een mooie reclame. Misschien kon er voor de reis gespaard worden met bonnen die men kreeg bij de aankoop van wasmiddelen in de winkel van Verstappen. Volgens de beschrijving is de foto genomen in Apeldoorn. Waarschijnlijk op het terrein van Persil. Jammer genoeg is onbekend uit welk jaar de foto dateert. In ieder geval was het dragen van hoeden niet echt in de mode, maar het onduleren van het haar des te meer.

Bij de beschrijving van de foto worden veel namen gegeven, maar de namen zijn niet te koppelen aan de afbeelding. Bij enkele dames is ook de bijnaam gegeven. Zo wordt een van de dames op de foto “de pad” genoemd. Daarnaast is er ook een “jager”, een “mus” en een “pater”.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Sint Hubertusjacht
Panorama van het oude Diaconessen-Ziekenhuis aan de Parklaan, 1960.
Een oude boerderij in Someren-Lierop.
Het gemeentebestuur was lange tijd een mannenbolwerk. Hier het laatste gemeentebestuur van de op dat moment nog zelfstandige gemeente Tongelre in 1919. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...