Steven Kruijswijk bij de aankomst van de 3e etappe van de Giro in Arnhem

Trap met Lust, start van de carrière van Steven Kruijswijk

Wielerminnend Nederland en vooral Nuenen was een week in de ban van het roze.

Steven Kruijswijk reed een formidabele Ronde van Italië 2016. Rijdend in de roze trui op drie etappes van het einde en zo goed als zeker van de overwinning werd een stuurfoutje op de top van de Col d'Agnello hem fataal. In de afdaling, kort na de top, sloeg hij over de kop tegen een sneeuwwand en verloor enkele minuten op zijn naaste concurrenten. Hij verloor de roze trui en uiteindelijk eindigde hij op de vierde plaats in het algemeen klassement.

Steven Kruijswijk, geboren 7 juni 1987 in Nuenen, begon zijn wielercarrière bij wielervereniging Trap met Lust in Geldrop. Deze vereniging (in 2007 gefuseerd met de Dommelstreek) werd opgericht in 1919. Op onderstaande foto de illustere voorgangers van Steven Kruijswijk.

Wilt u de geschiedenis van Trap met Lust lezen? In onze bibliotheek vindt u het boek Geldrop en de wielersport, een jubileumuitgave bij het 75-jarig bestaan van de wielervereniging.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De toneelzaal van het Lambertuspatronaat.
Gebied Heeze
29 JohanPlateijn
 V.l.n.r. Jan Eijsbouts (opent de lade); 1. niet bekend; 2. Jan Berkers; 3. Driek Driessen; 4. Frans Maas of Bert van Lierop; 5. Jacques Raijmakers; 6. Harrie Knoops; 7. Hendrik van den Eijnden of Jan van Oosterhout; 8. Willem van Golstijn Brouwers; 9. Piet van de Zanden; 10. Has van Brussel. Datering: 28 juli 1958 Auteur(s): Foto Sebestény.
images/hourglass.png

ZOEKEN...