Henricusschool en Canisiusschool

Dit verhaal gaat over het stuivertje wisselen tussen broederscholen in Helmond.

De in 1907 gebouwde Lambertusschool in de Molenstraat was snel alweer te klein. Al in 1909 werden vier lokalen aangebouwd, maar dat bleek niet genoeg. Men besloot het probleem drastisch aan te pakken en een nieuwe school te bouwen naast de in 1911 geopende Ambachtsschool aan de Weg op de Heuvel.

Op 1 september 1945 werd de situatie omgekeerd. De MULO-afdeling vertrok naar de Henricusschool, die alleen nog maar bestemd was voor MULO-onderwijs, terwijl de Canisiusschool alleen nog lagere school was. In 1973 verhuisde de Henricusschool naar de Ruusbroeclaan om in 1996 opgenomen te worden in het Knippenbergcollege. De Canisiusschool trok in 1971 in het gebouw van de opgeheven Nicolaasschool ook in de Molenstraat. Het gebouw van de Canisiusschool aan de zuidkant van de Molenstraat is in 1980 gesloopt. In 1984, bij de vorming van het basisonderwijs, kreeg de school aan de noordkant van die straat de naam De Regenboog. In 1994 fuseerden een aantal scholen, waaronder De Regenboog, en gingen zij door onder de naam De Uilenburcht. Toen in 2005 de brede school aan de Prins Karelstraat werd betrokken, kreeg deze de naam De Vuurvogel.    

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. 

 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Jacobus Johannes Vogels
Burgemeester – burgervader – Kolfschoten neemt een grote doos sigaren in ontvangst , omstreeks 1950. Foto: F. van Mierlo |collectie RHCe
De Jan Stevensstraat
Trompetter DAS 200601 nationaal beiaard museum  astroklok wijzerplaat
images/hourglass.png

ZOEKEN...