Mink van der Weerden: gemiste kans

In 2010 debuteerde Mink van der Weerden (geb. op19 oktober 1988 in Geldrop) in het Nederlands hockeyteam.

De speler van het Eindhovense Oranje Zwart behoort al enkele jaren tot de vaste kern van het Nederlands team en nam in Londen 2012 deel aan zijn eerste Olympische Spelen.  De starfcornerspecialist raakte echter geblesseerd in de gewonnen halve finale wedstrijd tegen Groot-Brittannië. In de tweede helft kreeg hij een bal hard op zijn voet en even kwam deelname aan de finale in gevaar.

Mink van der Weerden was echter tijdig hersteld voor de Olympische finale tegen Duitsland. Ondanks zijn doelpunt, verloor het Nederlands team de strijd om het goud met 2-1. Mink sprak van een ‘gemiste kans’. In de groepswedstrijd was Nederland de Duitsers nog met 3-1 de baas.

Met 8 doelpunten werd Mink topscorer van het Olympisch toernooi. In zijn woonplaats Someren werd hij na thuiskomst uitgebreid gehuldigd.

Mink van der Weerden begon zijn carrière bij Hockeyclub Asten-Someren, waar hij zijn alom gevreesde sleeppush ontwikkelde.

  

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Nummer 62 was in gebruik als café met “slijtvergunning”.
Een ansichtkaart uit de jaren twintig van de vorige eeuw van de hoek Markt-Veestraat in Helmond. Fotograaf J. Strijbosch, Sevenum.
De winkel van Jan van der Horst aan de Noord-Koninginnewal in Helmond in 1963. Foto-atelier Prinses.
utiliteitswagens
images/hourglass.png

ZOEKEN...