De inhuldiging van burgemeester Albers-Pistorius.

Aarles nieuwe burgervader

Een plaatje uit Aarle-Rixtel, geschoten in 1909.

Aarle-Rixtel. – Vandaag hebben wij een plaatje voor u uit Aarle-Rixtel. Het is geschoten in 1909 ter gelegenheid van de inhuldiging van burgemeester Albers-Pistorius. Wij zien hem rechts op het bordes van het stadhuis. Naast hem staat zijn vrouw. Onder het bordes blaast Harmonie de Goede Hoop een vrolijke mars voor Aarles nieuwe eerste burger.

Alphonse Emile Albers Pistorius en Petronella Maria Johanna Pistorius zouden komen wonen in Villa Mimosa, het latere Chalet Lohengrin. De burgervader liet daar in de tuin een grote kas bouwen, de Victoriakas, waarin hij tropische planten kweekte. Het stookhuis had een enorm hoge stenen schoorsteen. Er bestaat nog een foto van zijn zoon Francois, zittend op een blad van de Victoria Regina, een reuzenwaterlelie. Albers-Pistorius was burgemeester van Aarle-Rixtel van 1908 tot 1923. In 1924 verhuist het gezin naar Nijmegen.

 


 

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Gebied Zesgehuchten
Herfst
Het Blokhuis heeft er echt gestaan. Hoe het er uit heeft gezien is niet bekend. Architect Cor Roffelsen maakte er ooit een fantasie-tekening van.
images/hourglass.png

ZOEKEN...