0005479Zweringzwemmen

Klaas Erik Zwering, een volbloed PSV zwemmer

Klaas Erik Zwering, geboren 19 mei 1981 te Eindhoven, nam als zwemmer deel aan de Spelen in Sydney 2000 en Athene 2004.

In Sydney wist hij individueel op de 200 meter rugslag niet door te dringen tot de finale. In teamverband behaalde hij met het Nederlands team de 4e plaats. In Athene nam Klaas Erik uitsluitend deel aan de 4 x 100 meter wisselslag. De Nederlandse estafetteploeg zwom nu naar de tweede plaats en behaalde een zilveren medaille.

Als geboren en getogen Eindhovenaar was hij een volbloed PSV-er. Hij trainde jarenlang in de Tongelreep onder leiding van Jacco Verhaeren. Tijdens de Europese Jeugd Olympische Dagen in 1997 te Lissabon behaalde hij de finale op 100m en 200m rugslag.

Op 18 jarige leeftijd behaalde hij samen met Marcel Wouda, Stefan Aartsen en Pieter van den Hoogenband de Europese titel op de 4x100 meter wisselslag estafette in Istanbul. De prestaties in Istanbul waren zo goed, dat hij een nominatie verwierf voor de Olympische Spelen in Sydney 2000. Daar haalde hij een tiende plaats op de 200 meter rugslag en de finale, als startzwemmer, met de wisselslagploeg.

In Athene 2004 boekte Klaas Erik Zwering eeuwige roem dankzij de zilveren medaille als lid van de ploeg op de 4x100 meter vrije slag estafette. Met een tussentijd van 0.48.51 was hij na Pieter van den Hoogenband de tweede snelste van het kwartet, dat verder bestond uit Johan Kenkhuis en Mitja Zastrow.

Zwering zette na Athene een punt achter zijn zwemloopbaan. Hij is nu actief in de financiële wereld als beleggingsadviseur annex financieel planner.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De zeppelin boven Helmond
Aan de Kanaaldijk Noord-West 57 begint Van Gorp een garagebedrijf.
 Helmond, Noord Koninginnewal 5. Fotograaf T. van Mierlo
De tekening die Jan de Beijer in 1738 maakte van de binnenplaats van het kasteel.
images/hourglass.png

ZOEKEN...