Gerwendoc_356atletiek

Ans van Gerwen: de beste turnster van West-Europa

Ans van Gerwen, geboren in Eindhoven op 17 januari 1951, heeft tweemaal deelgenomen aan de meerkamp turnen tijdens de Olympische Spelen.

Het Nederlandse team behaalde in München 1972 de negende plaats met 353,5 punten. De individuele score van Ans leverde haar de negentiende plaats op. Ze was daarmee de beste van de turnsters, afkomstig uit een West-Europees land. Voor haar eindigden zes Russinnen, zes Oostduitsen, vier Hongaarsen, één Amerikaanse en één Tjechische. De Russische Olga Korbut stal de show. Het 'katje van Munchen' won tweemaal goud op individuele toestellen en goud met de landenploeg.

In Montreal 1976 behaalde het Nederlandse team in de meerkamp turnen de elfde plaats met 368,0 punten. Ans behaalde in de individuele meerkamp de tweeentwintigste plaats. Het turntoernooi in Montreal werd geheel gedomineerd door de 14-jarige Roemeense Nadia Comanecci, die voor het eerst tijdens de Olympische Spelen een '10,00' scoorde en maar liefst zeven gouden medailles veroverde.  Dit tournooi werd             w.  .

Ans sloot zich op op 11-jarige leeftijd (vrij laat voor deze tak van sport) aan bij gymnastiekclub PSV. Ze werd begin jaren zeventig viermaal Nederlands kampioen.

Ans, van beroep fysiotherapeut, is getrouwd geweest met collega turner Cor Smulders en heeft met hem tot 2006 een restaurant gerund in Aarle-Rixtel.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Sinterklaasadvertentie van Verhagen-de Reijdt
Weg op den Heuvel
kinderen in beeld (4)
Warande. De Beukenberg.
images/hourglass.png

ZOEKEN...