Judith Meulendijks, profbadmintonspeelster

Professioneel badmintonspeelster Judith Meulendijks, geboren op 26 september 1978 te Helmond, nam deel aan de Spelen te Sydney 2000.

Op negenjarige leeftijd kwam Judith in aanraking met badminton via haar neef Maurice. Vanaf dat moment ging het snel. Ze werd 'ontdekt' door trainer Jimmy Meijer die haar doorstuurde naar BC Geldrop omdat die vereniging was aangesloten bij de NBB. In Geldop veroverde ze haar eerste Nederlandse titel bij de Nederlandse Jeugdkampioenschappen onder 12 jaar.

Na het afronden van de HAVO stortte Judith zich in het professioneel badminton waar ze al snel toetrad tot de Nationale Senioren Selectie. Onder begeleiding van privé-trainer Rinus Möhlmann schopte ze het tot de Olympische Spelen in Sydney.

In Sydney werd ze helaas na een goede partij tegen de Chinese Zhaoying Ye in de eerste ronde uitgeschakeld (3-11, 11-9 en 7-11).

Na omzwervingen langs diverse verenigingen in Nederland en Duitsland, vertrok ze in 2004 naar Denemarken om daar voor team Aarhus te spelen. Ze speelde er vier seizoenen waarbij ze een deel van de tijd vanwege een achillespeesblessure was uitgeschakeld.

Hoewel ze in 2011 ver achteruit geslagen werd door een hernia, toonde ze in februari 2012 weer helemaal terug te zijn door tijdens het NK de nationale titel in het enkelspel op haar naam te schrijven .Momenteel speelt ze nog steeds in Denemarken, voor velen het Mekka van de badmintonsport. Met haar team werd ze dit jaar (2012) zelfs Deens kampioen.

In oktober 2012 nam ze tijdens de Dutch open met een zilveren medaille afscheid van de internationale wedstrijdsport.

Judith Meulendijks

Judith Meulendijks in actie tijdens het EK voor landenteams 2012 in Amsterdam,
waar het team de bronzen medaille won. Judith werd tijdens dit toernooi verkozen
tot 'speelster van het toernooi'
.  
Foto: Inge Schepers.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Winkel Van Tongerloo-Keijsers
Jacobus Johannes Vogels
Piet en Anna de Wit op het strand.
De Kanaaldijk
images/hourglass.png

ZOEKEN...