Lisette Sevens, de Neeskens van het hockeyelftal

Lisette Sevens nam met het Nederlands dameshockeyteam deel aan de Spelen in Los Angeles (1984). Het team werd ongeslagen Olympisch kampioen.

Lisette, geboren op 29 juni 1949 in Helmond, begon met hockey bij het Helmondse HUAC. Toen ze in Amsterdam studeerde, stapte ze over naar hockeyclub HBS in Bloemendaal. Op haar 25e debuteerde ze bij Oranje. In 1980 was Sevens aanvoerster van Nederland, maar het Nederlandse hockeyteam ging toen niet naar de Spelen omdat de KNHB ervan af zag. De Spelen van Moskou werden door veel landen geboycot.

Vier jaar later gingen de Nederlandse vrouwen (regerend Europees en wereldkampioen) als favoriet naar Los Angeles. En die favorietenrol maakten ze ook waar, met de gouden medaille als resultaat. Lisette, die in Los Angeles alle wedstrijden in de voorhoede speelde, zei later over deze Spelen: "Goud moest het worden en goud werd het. We waren zo sterk, op het arrogante af. Ik was niet supertechnisch, maar wel de vrouw van de mooie passjes. En ik kon anderen motiveren, een soort Neeskens."

Na de topsport belandde Lisette in een zwart gat. Ze startte als sportjournaliste bij Studio Sport. Dat paste haar niet. Ook in een commerciële baan kon ze haar draai niet vinden. Na een lichamelijke waarschuwing (hartstilstand) gooide ze het roer radicaal om. Ze brak met haar partner en stortte zich de spirituele wereld (Yoga, Quantum Touch, Art of Living). Tegenwooridg werkt ze op een breed terrein als coach, trainer en yogalerares.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Mierloseweg tijdens de bevrijding van Helmond.
Paterslaan
Het Groenpad gezien vanaf het Beugelsplein.  Foto-atelier Prinses Helmond
images/hourglass.png

ZOEKEN...