Elvire Hellebuijck en Jan Adam Stevens

Elvire Hellebuijck

De in België geboren Augustina Elvira Carolina Hellebuijck ging door haar huwelijk deel uitmaken van de gegoede Helmondse middenklasse. De dood maakte echter al na acht maanden een einde aan haar verblijf in Helmond.

Op 23 augustus 1842 werd Elvire in Gent geboren. Later vertrok zij naar Brussel. Zij was nog steeds vrijgezel toen zij op 50-jarige leeftijd kennis maakte met de Helmonder Jan Adam Stevens. Jan Adam Stevens was ook al niet zo jong meer. Hij werd geboren op 31 december 1834. Ook hij was niet eerder getrouwd geweest. Hij speelde een vooraanstaande rol in zijn geboortestad. Hij had een leerlooiersbedrijf en schoenwinkel op de Markt. Maar daarnaast was hij lid van het Burgerlijk Armbestuur en gemeenteraadslid. Tussen 1881 en 1911 was hij ook nog wethouder van Helmond en trad hij op als ambtenaar van de burgerlijke stand. 

 

Hoe Jan Adam Elvire heeft ontmoet is niet bekend. Misschien werd hij geïnspireerd door zijn zestien jaar jongere broer Frans August. In 1891 trouwde de bij Jan Adam inwonende Frans met Geertruida Francisca Maria Corbière. Het geluk van Frans heeft de op dat moment 55-jarige Jan er wellicht toe gebracht ook een bruid te gaan zoeken. Lang heeft zijn huwelijk niet geduurd. Op 13 februari 1893 stierf Elvire. Jan trouwde daarna niet meer. Hij overleed op 19 november 1912. 

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Broeders van de Onbevlekte Ontvangenis.
De Markt in Helmond
De olifanten balanceren op de dozen
images/hourglass.png

ZOEKEN...