Winkel Van Tongerloo-Keijsers

Paterslaan (3)

Naast de directeurswoning van de Helmondse Rijks-HBS, op nummer 44, bevond zich de winkel van de familie Van Tongerloo-Keijsers. Het is onmogelijk te lezen wat op de ingemetselde steen naast de deur staat. Wel zijn allerlei verdwenen sigarettenmerken in de etalage terug vinden. De reclameplaat van Hunter en pakjes Lucky Strike, Lex 25 en Roxy.

Jacobus van Tongerloo was geen echte Helmonder. Hij werd in 1916 geboren in Westelbeers. In 1948 trouwde hij met Maria Keijsers en ging bij zijn schoonvader in de Paterslaan wonen. Rond die tijd kocht Maria Keijsers het huis waar zij haar hele leven al gewoond had. Het huis is ook altijd op haar naam blijven staan tot het in 1968 aan de gemeente verkocht werd. Omdat bij het kadaster altijd de dienstjaren vermeld worden waarin de veranderingen ingeschreven werden kan de daadwerkelijke verandering een tot twee jaar eerder zijn geweest. En dat klopt dan mooi met het vertrek van de familie Van Tongerloo-Keijsers uit het huis. Zij verhuisden namelijk in 1966 naar Heeze.

De vader van Maria Keijsers, Nicolaas, betrok het pand in 1922. Daarvoor woonde hij op nummer 40. Deze steenhouwer is nooit eigenaar van het pand geweest. Hij huurde het huis van Theodorus Kuijpers en diens vrouw Johanna Sleegers.

Bron: Regionaal Historisch Centrum Eindhoven.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
drieling Bollen
Gebied Heeze
Stoomtram op de Heuvel te Geldrop.
images/hourglass.png

ZOEKEN...