Wapen Gastel

Wapen Gastel

Geen wapen.

Geschiedenis van het wapen
Van het verloren gegane schrijven van de burgemeester uit 1815 is slechts bekend dat hij meedeelde dat "de gemeente nimmer een afzonderlijk wapen heeft gevoerd en voorheen met Maarheeze en Soerendonk was gecombineerd". Men gebruikte gezamenlijk het "wapen" [lees: zegel] met de kraanvogel. "Het gemeentebestuur verlangt thans geen wapen omdat Gastel waarschijnlijk met een andere gemeente zal worden gecombineerd." Indien het gemeentebestuur in 1815 een voorstel had gedaan, dan wel een zegelafdruk had ingezonden, had Gastel zeer waarschijnlijk een variant van het wapen voor Maarheeze en Soerendonk gekregen [vergelijk Heeze, Leende en Zesgehuchten]. Ook provisionele gemeenten kregen immers een wapen toegekend [vergelijk Nederwetten].

Bron
Rapport betreffende herziening van de wapens van gemeenten en de instelling van wapens voor de dorpen in de Regio Eindhoven [Noordbrabantse Commissie voor Wapen- en Vlaggenkunde, september 1996].

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Architect Hugo de Vries uit Helmond tekende in januari 1946 een nostalgisch ogend pand voor Piet de Wit.
Fanfare De Vooruitgang uit Stiphout.
 V.l.n.r. Jan Eijsbouts (opent de lade); 1. niet bekend; 2. Jan Berkers; 3. Driek Driessen; 4. Frans Maas of Bert van Lierop; 5. Jacques Raijmakers; 6. Harrie Knoops; 7. Hendrik van den Eijnden of Jan van Oosterhout; 8. Willem van Golstijn Brouwers; 9. Piet van de Zanden; 10. Has van Brussel. Datering: 28 juli 1958 Auteur(s): Foto Sebestény.
images/hourglass.png

ZOEKEN...