Oranje Boven

Oranje Boven

Vanuit Valkenswaard trok het 2e Britse leger op naar Leende en viel het dorp binnen.

Hoewel Leende niet op de route lag van de optrekkende geallieerden, vielen er op 18 september nog wel slachtoffers door het oorlogsgeweld. Op die dag vonden 4 inwoners van Leende de dood door beschietingen van de geallieerden. Op de dag van de bevrijding viel er nog een granaat op het kerkhof. De kerk raakte weliswaar beschadigd, maar slachtoffers vielen er gelukkig niet.

Zo’n twintig jaar later tonen de kinderen op de foto hun dankbaarheid. In navolging van zijn voorouders uit de Franse tijd, heeft de jongeman zelfs een soort van vrijheidsboom op zijn kruier. Weliswaar geen linde, maar daarom niet minder mooi. Wij wisten niet wie er op het kiekje stonden, maar inmiddels hebben wij een reactie gekregen.  De kruier is Toon van Alphen. Het jongetje met de puntmuts Freddy van Laarhoven. Achter de Toon van Alphen staan Jan en Nellie Keizers. Van de persoon op de step is niets bekend. Mocht u meer weten: Wees gerust zo vrij een berichtje achter te laten!

 

 
Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid




Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Ansichtkaart Helmond
De bouw van het Speelhuis in Helmond. Fotograaf J.v.d. Broek.
Moeder met baby
Het gemeentebestuur was lange tijd een mannenbolwerk. Hier het laatste gemeentebestuur van de op dat moment nog zelfstandige gemeente Tongelre in 1919. Beeldcollectie RHCe
images/hourglass.png

ZOEKEN...