Op deze foto, daterend van 28 juli 1958, is te zien hoe burgemeester Ploegmakers de nieuwe diepvrieskluis in gebruik neemt.

Nieuwe diepvrieskluizen in Ommel.

Het fenomeen diepvrieskluis dateert uit de eerste helft van de twintigste eeuw. In die tijd beschikten bedrijven in de levensmiddelenbranche al wel over diepvrieskisten maar voor particulieren waren die nog nauwelijks te koop.

Ommel - Ommel is een kerkdorp van Asten. Op deze foto, daterend van 28 juli 1958, is te zien hoe burgemeester Ploegmakers de nieuwe diepvrieskluis in gebruik neemt. Het fenomeen diepvrieskluis dateert uit de eerste helft van de twintigste eeuw. In die tijd beschikten bedrijven in de levensmiddelenbranche al wel over diepvrieskisten maar voor particulieren waren die nog nauwelijks te koop. Vooral op het platteland zag men de voordelen van het invriezen van zelfgeslacht vee en een handig alternatief voor het arbeidsintensieve wecken van groenten en fruit. In de agrarische sector waren coöperaties heel gebruikelijk en dus verscheen er een diepvriessysteem op de markt dat door een coöperatieve vereniging geëxploiteerd kon worden. In een geschikt gebouw werd een diepvrieskluis geïnstalleerd. Hierin stond een soort molen, die om een verticale as draaide. De gebruiker toetste zijn nummer in en de molen draaide tot het betreffende vak bij de deur van de kluis was. De gebruiker kon dan de zware deur van de diepvries openen om zijn etenswaren daarin op te bergen of uit te halen. Herkent u een of meer personen op deze foto, laat het ons dan weten. Het is een welkome aanvulling op onze collectie.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
De Luciakerk te Mierlo-Hout in 1929. fotograaf onbekend.
Van der Foelartstraat.
Café Germania
images/hourglass.png

ZOEKEN...