EK tafeltennis 1998

Emily Noor sluit tafeltenniscarrière met gemengde gevoelens af

Emily Noor, geboren 5 maart 1971 te Someren, nam tijdens de Olympische Spelen te Atlanta 1996 deel aan het vrouwen dubbelspel tafeltennis.

Samen met Bettine Vriesekoop verloor zij in Atlanta de eerste ronde tweemaal en won éénmaal. Dit was niet genoeg voor een plaats in de kwartfinale.

Op Nederlandse bodem was zij evenwel zeer succesvol. Maar liefst twintig maal zette ze het Nederlands kampioenschap op haar naam. Met enkelspel, dubbelspel (Marlies Somers, Gerdie Keen en Diana Bakker) en gemengd dubbel (Danny Heister, Frank Boute en Jörg de Cock).

Op het EK van 1996 te Bratislava won ze een zilveren medaille in het dames dubbelspel samen met Bettine Vriesekoop.
In 1998 stopte Noor met het spelen van internationale toernooien.

Emily sloot haar carrière definitief af met het EK te Eindhoven. Daar bleek de combinatie Vriesekoop-Noor geen succes. Vriesekoop was overgehaald haar carrière, na het meermaals beëindigen ervan, nog één keer op te pakken. Ze koos er echter voor haar energie in het enkelspel te steken en stelde daarmee haar dubbelpartner Noor teleur. Ook bij het enkelspel verloor Emily Noor in de tweede ronde.

Emily maakt plaats voor de jeugd, zij het met gemengde gevoelens. Enerzijds was het fijn verlost te zijn van trainingen, spanningen en negatieve publiciteit rondom het tafeltennis. Anderzijds had ze van bondscoach Peter Engel graag wat meer speelruimte gehad tijdens haar professionele loopbaan.

Emily Noor opende in 1999 een keten voor verkoop en onderhoud van sportartikelen in het voetbal, tafeltennis, racketsport, hockey, jogging en Nordic walking. De naam is tegenwoordig Sport 2000 Emily Noor.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
1200-1400: eenzame kerktorens
Villa Eikenhorst in Helmond rond 1920. Fotograaf onbekend.
images/hourglass.png

ZOEKEN...